Astakos taxi transfer

 Είμαστε κοντά σας πάντα στην ώρα μας .

Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι

Ο Αστακός, στα δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας, είναι μια πόλη γραφική, με παραδοσιακά σπίτια με αυλές και φυσικές ομορφιές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα.

Κτισμένος γραφικά, συνδυάζει στην ευρύτερη περιοχή του και τα τρία στοιχειά: βουνό, θάλασσα και πεδιάδα. Η βουνήσια ομορφιά με την πλούσια βιοποικιλότητα, τα εναλλασσόμενα οικοσυστήματα από βορρά προς νότο, σε συνδυασμό με την ιονιοπελαγίτικη γοητεία, αποτελούν για τον επισκέπτη μια δελεαστική πρόταση, παρέχοντας τη δυνατότητα πολλών εναλλακτικών μορφών δραστηριοτήτων και αποτελώντας το συνδετικό κρίκο της Ακαρνανίας με τα Επτάνησα.

Πρόκειται για μια πόλη με ιστορία, ιδιαίτερη φυσιογνωμία και ζωντάνια, που αξίζει κανείς να την επισκεφθεί για τα ιστορικά της μνημεία, τα αξιοθέατά της, αλλά και για τις όμορφες παραλίες της. Ερχόμενος από το Λεσίνι ο επισκέπτης, θα αντικρύσει μία γραφική κωμόπολη στην οποία ξεχωρίζει ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Νικολάου και στην αριστερή άκρη το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου μέσα σε ένα πευκόφυτο δασάκι. Επιπλέον, οι όμορφες αυλόπορτες των αρχοντικών, τα μαντεμένια σκαλιστά μπαλκόνια και τα γραφικά διώροφα στο λιμάνι, δημιουργούν μια εικόνα σαν πίνακα ζωγραφικής.


Στο βάθος του Κόλπου, ο ανεμόμυλος και το καρνάγιο δίνουν το δικό τους χρώμα, σαν ξεχωριστή πινελιά πλάι στα γραφικά νησιώτικα σπιτάκια της παραλίας, ενώ βορειοανατολικά διακρίνονται τα απομεινάρια του Μεσαιωνικού οχυρού.


Στους πρόποδες του λόφου, κάτω από την καστροπολιτεία του Αστακού, βρίσκεται η «Σπηλιά του Κύκλωπα», μια τεράστια σπηλιά σε απόκρημνο και απροσπέλαστο σημείο, όπου λέγεται ότι κατοικούσε με το κοπάδι του ο ξακουστός Κύκλωπας Πολύφημος τον οποίο και τύφλωσε ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του.


Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στο απέραντο βελανιδοδάσος, μοναδικό στην Ευρώπη, που διαθέτει το πιο σπάνιο είδος βελανιδιάς στον κόσμο. Παλαιότερα μάλιστα, ο Αστακός ήταν σημαντικό κέντρο εξαγωγής βελανιδιού από το δάσος αυτό.