Ithaka Taxi Transfer

Άριστη εξυπηρέτηση του επιβατικού μας κοινού στις μετακινήσεις γία την ΙΘΑΚΗ. Είμαστε κοντά σας πάντα στην ώρα μας .Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι

Περιηγήσεις σε όλο το νησί


Η Ιθάκη είναι νησί του Ιονίου Πελάγους, ένα από τα Επτάνησα και υπάγεται διοικητικά στην Κεφαλονιά. Βρίσκεται νότια της Λευκάδας και βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς. Είναι το νησί του πολυμήχανου Οδυσσέα, του ήρωα του Ομήρου, που συμβολίζει τη νοσταλγία για την πατρίδα.

Η τεράστια ποικιλία φυσικών τοπίων που προσφέρει η Ιθάκη, η αρμονική συνύπαρξη του πλούσιου ορεινού όγκου με τις υπέροχες παραλίες, η πυκνή βλάστηση, τα τυρκουάζ νερά του Ιονίου, οι γραφικοί παραδοσιακοί οικισμοί και τα αξιόλογα αρχαιολογικά μνημεία, την καθιστούν ελκυστική σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, που αναζητούν κυρίως ήσυχες διακοπές.

Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού είναι η γραφική παραδοσιακή κωμόπολη της Ιθάκης γνωστή και ως Βαθύ. Στην είσοδο του λιμανιού σχηματίζεται ένας πανέμορφος φυσικός κόλπος που αγκαλιάζει το μικρό νησάκι του Σωτήρα γνωστό και ως Λαζαρέτο, όπου υπάρχει ο ναός της Μεταμόρφωσης. Στην κορυφή του λόφου πάνω από το Βαθύ δεσπόζει το κάστρο, που κτίστηκε το 1807 από Γάλλους, και χαρίζει μία μαγευτική θέα.

Στην Ιθάκη μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο, τη θάλασσα και τα υδάτινα σπορ σε διάφορες γραφικές βοτσαλωτές παραλίες.

 Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά και χαρείτε το αστείρευτο φυσικό περιβάλλον στις παραλίες:Δεξιά, Αετός, Λούτσα, Σκίνος, Γιδάκι, Φιλιατρό, Σαρακήνικο, Πίσω Αετός, Αφάλες, Κάθισμα, Πόλη, Άσπρος Γιαλός.